Kampershoek wordt aangesloten op glasvezelnetwerk

Archieffoto - Kampershoek

Glaspoort gaat een glasvezelnetwerk aanleggen op bedrijventerrein Kampershoek in Weert. Er worden in totaal 400 aansluitingen gerealiseerd, waardoor bedrijven kunnen profiteren van ultrasnelle internetverbindingen.

Lokale ondernemers kunnen toestemming geven voor een vrijblijvende aansluiting in hun bedrijfspand. De aannemer komt hiervoor langs, waarbij ook gekeken wordt waar de aansluiting in het pand gerealiseerd kan worden.

Vrijblijvende glasvezelaansluiting

De aanleg naar de bedrijfspanden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in de panden is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Met de glasvezelaansluiting bieden ze ondernemers de mogelijkheid om zich voor te bereiden op digitale ontwikkelingen.

Een glasvezelnetwerk levert volgens Glaspoort een grote bijdrage aan de digitale connectiviteit van de lokale bedrijven. Supersnel, betrouwbaar en duurzaam internet is van groot belang voor de dagelijkse bedrijfsvoering en is nodig om te voldoen aan het sterk toegenomen datagebruik.

Aanleg glasvezel

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemer VolkerWessels Telecom. Om de aansluitingen te realiseren wordt ongeveer 12 kilometer aan glasvezelkabels geïnstalleerd. De aanlegwerkzaamheden starten deze zomer en worden naar verwachting in het voorjaar van 2024 afgerond. Tijdens deze werkzaamheden blijven de bedrijfspanden bereikbaar.