Verkeerslichten bij Ellbrug gesaboteerd

Ell – Afgelopen weekend hebben vandalen de verkeerslichten op de Ellburg (tussen Ell en Kelpen-Oler) gesaboteerd, dan melden de gemeente Leudal en Dorpsraad Ell.

De lichten aan de zijde van Ell zijn zelfs ontvreemd. De gemeente Leudal vindt dit gedrag onacceptabel. Ze nemen dit als gemeente erg hoog op en doen hiervan aangifte bij de politie. De verkeerslichten zijn namelijk geplaatst voor de veiligheid van de inwoners en met name de kinderen. De gemeente vindt het onbegrijpelijk dat er mensen zijn, die de veiligheid van kinderen in gevaar brengen.

Doordat de verkeerslichten ontvreemd zijn is de kans op een ernstig verkeersongeluk groot. De gemeente roept daarom iedereen op die meer weet van deze vernieling zich te melden bij de politie Weert-Nederweert-Leudal via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Om de veiligheid weer zo snel mogelijk op orde te brengen zijn de verkeerslichten inmiddels gerepareerd en weer in werking gesteld.

Eerdere vernieling

In december vorig jaar hadden vandalen ook al vernielingen aangericht. Toen werden de verkeerslichten bij de Velterbrug vernield.