Voorleesboekje over molenmuisje als herinnering aan molenaar Gerie Fijen

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Pierre van der Lans, molengids op de Sint Annamolen aan de Keenterstraat heeft bij gelegenheid van het 111-jarig bestaan van de Sint Annamolen een leuk kinderboekje geschreven. Het boekje, Meule Geer, vertelt als een soort dagboek over de ervaringen van een muisje dat molenmuis van de Sint Annamolen wordt.

Molenaar Gerie Fijen

Dat het muisje Meule Geer heet is niet toevallig. Het herinnert óók aan molenaar Gerie Fijen die vanaf 1972 tot eind 2019 molenaar op de bekende witte molen van Keent was. Gerie Fijen was in de verre omtrek bekend en gekend als een molenaar die met zijn verhalen over de molen en het molenaar zijn kinderen aan zich wist te binden.

Muisje Meule Geer

Muisje Meule Geer beleeft allerlei leuke, spannende maar ook leerzame avonturen in en rond de Sint Annamolen. Van zijn eerste dagen op Keent tot wonen, werken en vrienden zoeken in en rondom de korenmolen. De verhaaltjes zijn voorzien van prachtige tekeningen, ook van de hand van Pierre van der Lans, die ieder al een verhaal op zichzelf vormen.

Dit eerste boekje over Meule Geer bevat 10 hoofdstukjes over hoe het muisje op de Sint Annamolen terechtkomt en daar zijn huisje vindt. In het tweede boekje, dat momenteel in de maak is, vertelt Meule Geer over nog meer spannende, leuke en leerzame ervaringen en avonturen in en rond de molen.

Praktische informatie

Meule Geer is zaterdags tussen 11.00 en 15.00 uur en altijd wanneer de Sint Annamolen geopend is te koop voor € 15,-. Het is tevens mogelijk een exemplaar te reserveren via Meule Geer | Sint Anna (1911), Molen van Keent (wpcomstaging.com)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie