Albert Boekel & Remco Luksemburg winnen 24e Horneland Rally

Zaterdagmorgen om 8.00 uur vertrokken de eerste deelnemers vanuit Charleroi. Horneland uitzetter Peter Rovers had ervoor gekozen om de deelnemers niet direct richting het noorden te laten rijden maar naar het oosten van België . Het stuk rond Namen (Namur) was strak in het tijdschema en bevatte enkele lastig te vinden punten. De equipes die aan de top van het klassement stonden bleven elkaar goed in de gaten houden en hier veranderde dan ook weinig.

Spannend tot de laatste tijdcontrole

Equipe Teerink-de Rijk misten een tijdcontrole rond Andenne en de tijdcontrole daarna kwamen ze zes minuten te laat. Hierdoor vielen ze uit de top 3. Leurs-Den Hartog daarentegen hielden het hoofd koel en namen de 2e plaats over. Leidend duo Boekel-Luksemburg maakte ook geen enkele fout voor de lunch en sloten het derde traject als leiders af.

Vanuit Chateau Du Daily in Oteppe, waar iedere deelnemer van een goede lunch kon genieten, vertrokken de deelnemers voor het laatste traject. Via het Waals gewest richting zustergemeente van Weert, Sint Truiden, waar in het fruitgebied de rally beslist werd. Leurs-Den Hartog vonden twee routecontroles niet en door het zoeken kwamen ze drie minuten te laat bij een tijdcontrole. Boekel-Luksemburg misten in hetzelfde stuk slechts 1 routecontrole en waren bij iedere tijdcontrole precies op tijd.

Tot de laatste tijdcontrole in Laar bleef het spannend. Hier bleek dat outsiders Pauline-Bersipont (B) heel geconcentreerd waren gebleven en nog net de derde plek konden veroveren voor Meulen-van de Werf. 

Finish bij Paterskerk Weert

Bij aankomst in de Paterskerk in Weert waren de deelnemers vol lof over deze, 24e editie, van de Horneland Rally. Spannend tot de laatste tijdcontrole. Van de 90 ingeschreven equipes hebben 74 equipes de finish gehaald.

Uitslag

Expertklasse
1. Albert Boekel – Remco Luksemburg / Alfa Romeo Giulia Sprint (21 strafpunten)
2. Alexander Leurs – Bart den Hartog / Opel Ascona A (49 strafpunten)
3. Artis Paulins- Frank Bersipont / Lada 2101 (91 strafpunten)

Sportklasse
1. Daan van der Vliet – Jord van der Vliet / Austin Healey 3000 MK3 (53 strafpunten)
2. Joost den Elzen – Ronald van Weelde / Ford Escort (58 strafpunten)
3. Tjeerd Wassenaar – Herman Wassenaar / Alfa Romeo Giulia 1300 super (60 strafpunten)

Tourklasse
1. Bas Aalberts – Monique Aalberts / Porsche 911 (60 strafpunten)
2. Rogier Pothoven – Jelle Pothoven / Volvo PV 544 (99 strafpunten)
3. Lex Wepster – Steven Wepster / Triumph TR 250 (105 strafpunten)

25e Horneland Rally in 2023

Volgend jaar is de 25e Horneland Rally, een jubileum editie. Natuurlijk gaat de organisatie hier een feestelijke editie van maken. Zet 17 & 18 november 2023 maar alvast in uw agenda en volg de website www.hornelandrally.nl voor het laatste rallynieuws.


Een fotobijdrage van o.a. Carlo van Hout