Barbecue in huis zorgt voor gevaarlijke koolmonoxide

De hulpdiensten zijn zaterdag rond 19.00 uur vanwege een verhoogde aanwezigheid van koolmonoxide in een woning aan de Amalia van Solmsstraat in Weert.

In de woning bleek een verhoogde concentratie van het gevaarlijke koolmonoxide aanwezig te zijn. De oorzaak was een barbecue in huis.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse voor metingen en heeft de woning geventileerd. Een kind is voor verdere controle overgebracht naar het ziekenhuis. Nadat de woning was geventileerd konden de andere gezinsleden weer naar binnen.

Over koolmonoxide

Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat bekend als ‘sluipmoordenaar‘. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Gelukkig werd het vandaag op tijd ontdekt en zijn de gevolgen beperkt gebleven. Er wordt daarom ook geadviseerd om een CO-melder op te hangen in de woning.