Poller fopt politie-agenten; politieauto zwaar beschadigd

Haagse toestanden vandaag in Weert. Een politieauto is zaterdag zwaar beschadigd geraakt nadat een poller (inzinkbare paal) omhoog was gekomen in de Langstraat.

Rond 19.15 uur ging het mis bij de poller ter hoogte van Stadscafé Du Commerce. De inzinkbare paal had de agenten gefopt. De paal ging zakte wel in de grond, maar het verkeerslicht aan de centrum-zijde sprong door een storing niet op groen.

De politieauto reed iets naar achteren zodat de agenten konden kijken of de paal naar beneden was gezakt. De paal bleek inderdaad in de grond te zitten. Vervolgens reed de politieauto over de paal heen, toen op datzelfde moment de paal weer naar boven kwam.

Het gevolg was dat de paal zich in het motorgedeelte van de politieauto boorde. De auto raakte zwaar beschadigd en lekte olie. De agenten kwamen met de schrik vrij.

Een berger heeft de politieauto afgesleept. Een medewerker van de gemeente en de berger hebben absorptiekorrels gestrooid om de olie vervolgens op te kunnen ruimen. Ook zal de afvoer in de straat nog schoongemaakt moeten worden omdat daar ook olie in terecht is gekomen.