Creatura sluit jubileumjaar af met de Nachtmis in de Paterskerk

Algemeen Uitgaan Reageer 1 min. leestijd

Met een vijftal uitvoeringen viert gemengd koor Creatura in 2022 zijn 10-jarig jubileum. Dit jubileum is zeker niet ongemerkt voorbijgegaan. Met in totaal meer dan 1200 bezoekers aan zijn concerten en uitvoeringen tot nu toe, kan het koor meer dan tevreden terugkijken op een geslaagd jubileumjaar.

Nachtmis Paterskerk

Het laatste optreden in 2022 is de opluistering van de nachtmis in de Paterskerk van Weert op zaterdagavond 24 december.

Sinds 1461 vieren Weerternaren samen met Francicanen het Kerstfeest in de monumentale Paterskerk. De nachtmis van 2022 staat onder leiding van minderbroeder Gerard Heesterbeek ofm.

Repertoire

Creatura staat onder leiding van dirigent Ton van de Weem en wordt aan de piano begeleid door Tanya Haex.

Het koor zingt de Krönungameese van W.A. Mozart met als solisten Carla Litjens-Kollée (sopraan), Aggie Vleeshouwers-Kollée (alt), René Coolen (tenor) en Rens Teunissen (bas).

Ook zullen er prachtige kerstliederen worden gezongen, zoals Bethlem, Minuit Chrétien, Tollite Hostias, Stille Nacht, Nu sijt Willekome en Once in Royal David’s City.

Praktische informatie

De Paterskerk is open vanaf 18.00 uur. Vanaf 18.45 uur zingen bezoekers en koor samen kerstliederen. Omstreeks 19.00 uur begint de nachtmis.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie