Door blessures geplaagd kan BAL zaterdagavond net niet winnen

Foto: Jos van Moorsel

Zaterdagavond speelde de vrouwen van BAL in sporthal Boshoven tegen Martini Sparks. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd, waardoor het voor de toeschouwers een mooi spektakel was.

Wedstrijdverloop

Het eerste kwart eindigde in een gelijke stand, beide teams hadden namelijk 18 op het scorebord staan. Maar het echte nagelbijten kwam in het vierde kwart.

De vrouwen begonnen met een achterstand van 12 punten aan het vierde kwart. Goede verdediging met felle aanvallen zorgden ervoor dat het verschil teruggebracht werd tot 1 punt. Het jonge team kon dit echter niet vasthouden waardoor de eindstand 63-69 op het scorebord stond. Er is duidelijk een vooruitgang te zien bij het jonge team BAL.

We spraken met een van de geblesseerde speelsters Maud Bastiaansen. De naam Bastiaansen is geen onbekende in de basketbalwereld, haar zus basketbalt namelijk bij Triple ThreaT uit Haarlem.

Maud verteld “Het was een goede wedstrijd. Zowel de aanval als verdediging liepen goed in het eerste kwart. Maaike van Veen een speelde een super goede wedstrijd. In het vierde kwart hadden we een strakke verdediging en ook de aanval liep goed. Door het steeds kleiner worden van de achterstand kwam het gehele team in een goede vibe, ook degenen die op de bank zaten, dat was goed merkbaar. Het was zoveel beter dan de afgelopen 3 wedstrijden.”

De volgende thuiswedstrijd in sporthal Boshoven is op zaterdag 19 november om 20:00 uur. BAL speelt dan tegen Lekdetec.