Gouverneur Emile Roemer op werkbezoek in Weert

Donderdag 3 november bracht gouverneur Emile Roemer een werkbezoek aan de gemeente Weert. Burgemeester Raymond Vlecken en griffier Madeleine Wolfs zorgden voor een warm welkom in Weert. Tijdens de kennismaking met de overige collegeleden, de directie en raadsleden van de gemeente Weert werd uitvoerig gesproken over Weert en alle uitdagingen en mooie projecten die er spelen. Een van die projecten werd vervolgens bezocht: de ontwikkelingen in Keent en Moesel.

Keent Moesel Centraal

Lopend vanuit het stadhuis werd allereerst Keent Moesel Centraal op de Dries aangedaan. Daar kregen de aanwezigen een presentatie door Dieneke en Marian over dit meerjarenplan. Ook de andere partners van Wonen Limburg, Punt Welzijn, Land van Horne en Gilde Opleidingen vertelden over hun inbreng in de wijkontwikkeling. Tijdens het bezoek aan Keent Moesel Centraal ondertekenden wethouder Wendy van Eijk en bestuurder Ger Peeters van Wonen Limburg een Samenwerkingsovereenkomst, waarin vastgelegd is hoe de samenwerking tussen gemeente en Wonen Limburg er de komende jaren uit ziet.

Geslaagd werkbezoek

Het werkbezoek werd voortgezet met een mooie wandeling door Keent en Moesel, met tussenstops bij deelprojecten die spelen of gaan spelen de komende jaren. Ondanks het herfstachtige weer was het een interessant en leerzaam bezoek aan deze buurt. Na het bezoek aan de wijk werd tijdens een kleine maaltijd verder gesproken over Weert, haar inwoners en de manier van werken. De gouverneur bedankte iedereen vriendelijk voor de inzet en was onder de indruk van de zaken waar Weert en de Weertenaren mee bezig zijn. Al met al een geslaagd werkbezoek!