Jeugd Stramproy leert van alles over voeding

1 reactie

Leerlingen van OJBS De Duizendpoot in Stramproy gaan de komende weken van alles leren over voeding. Ter gelegenheid van de start van dit nieuwe leerthema kregen de kinderen woensdagochtend bij aankomst op de school iets lekker uitgereikt. Ook dwaalde er tussen de aanwezigen een verstrooide kok. Deze bleek zijn receptenboek kwijt. De kinderen gaan hem de komende weken helpen een nieuw boek te maken.

Traktaties

De feestelijke start van het nieuwe thema werd muzikaal opgeluisterd door Imara. Zij speelde op de hoorn. Amir, vader van een van de andere kinderen op school, had voor iedereen Surinaamse hapjes gemaakt. De kinderen, maar ook de leerkrachten, genoten van de muziek en lieten zich de traktaties goed smaken.

Receptenboek

“Vanmorgen hebben we de verstrooide kok gezien, die zijn receptenboek kwijt was”, zo vertelt schoolleider Jeannette Geraats ons. “Er moet dus een heel nieuw receptenboek gaan komen”. Het is de bedoeling dat de kinderen dit boek gaan maken. “Ze gaan boodschappen doen, koken, een recept schrijven, er foto’s bij maken … We gaan als school een heel mooi receptenboek maken”.

Maatjes

Gedurende het schooljaar wordt op De Duizendpoot gewerkt aan vijf thema’s. Twee hiervan worden door alle leerlingen van de school uitgevoerd. Het thema ‘Voeding’. Is er een van.

Alle jonge kinderen hebben een ‘maatje’ uit de bovenbouw. Geraats: “Die gaan gedurende het jaar allerlei dingen met elkaar ontdekken en beleven … Jong en oud gaat dan met elkaar aan de slag”.

Van alles

Niet alleen komen de kinderen van alles te weten over voeding, ook bewegen, “gezond gedrag” zoals het op school genoemd wordt, komt de komende weken aan bod. “Ook leren over verschillende eetculturen en verschillende landen komt aan bod … Dus zelf dingen ontdekken, dingen zien, dingen beleven, dingen proeven”, aldus schoolleider Jeannette Geraats.

In deze video zien we de feestelijke start van het nieuwe leerthema ‘Voeding’ op OJBS De Duizendpoot in Stramproy. Jeannette Geraats vertelt ons meer over het schoolbreed leren aan de hand van een thema.  

Bekijk de video: https://youtu.be/iiVOZqEyS9k

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie