Stadsbrouwerij breidt uit met hapjes, biertuin en een stokerij

Algemeen Informatie Uitgelicht Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Proeflokaal de Weerter Stadsbrouwerij gaat uitbreiden. Niet alleen het vloeroppervlak wordt verdubbeld, ook zijn er straks kleine gerechtjes uit eigen keuken verkrijgbaar. Volgend jaar wordt ook de parkeerplaats aangepakt die direct naast het proeflokaal aan de Slachterijstraat ligt. Daar moet een biertuin verrijzen.

Voormalige garage

Het voormalige pand van Garage Van de Kruijs wordt momenteel bij het bestaande Proeflokaal gevoegd, zo vertelt eigenaar Sjoerd Haex ons. Een grote nieuwe bar staat er al. En ook de keuken begint al aardig vorm te krijgen. “We krijgen straks twintig tapkranen … Om de beleving compleet te maken van een lekker zelfgemaakt biertje uit de ketels van de Stadsbrouwerij gaan we ook in eigen keuken gerechtjes maken die daar lekker bij passen”, aldus Sjoerd.

Stokerij

Ook de Brouwschuur, waar het Proeflokaal het pand mee deelt, maakt momenteel een uitbreiding mee. In een nieuwe stokerij kunnen vanaf nu onder andere Wieërter Whisky, Rum en Gin gemaakt worden. Dat was een lang gekoesterde wens van Brouwschuur-eigenaar Erwin Strijbosch. Ook deze dranken verschijnen straks op de kaart van het Proeflokaal.

Biertuin

Als het nieuwe Proeflokaal klaar is dan is de klus nog niet geklaard. Naast het pand van de Brouwschuur komt in de loop van volgend jaar een terras, zo is de bedoeling. Sjoerd: “Dan beginnen we buiten en dan gaan we hier een heuse biertuin realiseren. Zodat je lekker in het zonnetje van een speciaalbiertje kunt genieten”.

Nog een paar weken werk

De komende weken wordt hard gewerkt aan de afwerking van het vernieuwde Proeflokaal. De officiële opening staat gepland voor zaterdag 7 januari 2023.

In deze video laat eigenaar Sjoerd Haex ons zien hoe het staat met de uitbreiding van het Proeflokaal. Bekijk een video: https://youtu.be/zCK2jZ6ugnQ

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie