Valse wolfspin gespot in Stramproy en Weert

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (DepositTim82)

Steeds vaker duikt hij op in ons land, en dan met name in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland: de valse wolfspin. Zo werd hij onlangs al gespot in zowel Stramproy als Weert.

Opruk naar het noorden

De van oorsprong mediterrane spin lijkt zich inmiddels definitief gevestigd te hebben in ons steeds minder koude kikkerlandje. De afgelopen jaren zijn de waarnemingen van het dier explosief gestegen. Zo werd hij in 2016 slechts 6 keer gezien en in 2022 tot op heden al 998 keer. Dat blijkt uit een analyse van waarneming.nl, de website waarop natuurliefhebbers hun waarnemingen doorgeven.

Drie van die waarnemingen komen wel van heel erg dichtbij: uit Stramproy en Weert. In Stramproy werd de wolfspin zowel in september als in oktober gespot en in Weert in juni. En naar verwachting zal het daar de komende tijd dus niet bij blijven!

Indrukwekkend diertje

Echt bang hoef je niet te zijn voor de valse wolfspin. Hij bijt alleen als hij zich bedreigd voelt en voor de meeste mensen is een beet van het diertje niet gevaarlijk – alleen pijnlijk. Maar hij ziet er wel indrukwekkend uit, vergeleken met de kleinere exemplaren die we hier gewend zijn!

Peiling

Ben jij bang voor spinnen?


Bekijk je dit bericht via de app en wil je de poll invullen? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie