Waterschap Limburg verbetert Tungelroyse beek

Algemeen Uitgelicht Weert 2 reacties 1 min. leestijd

De Tungelroyse beek is in 2005 heringericht. Tijdens een inspectie is echter naar voren gekomen dat het winterbed van de beek op een aantal plaatsen niet voldoet aan het ontwerpprofiel. Het winterbed is een gedeelte van het bed van een rivier dat alleen bij hoge waterstanden werkt als afvoer van water. Uit de inspectie blijkt dat met name de ‘binnenbochten’ smaller zijn. Waterschap Limburg gaat dit herstellen door deze bochten op een aantal plaatsen te verflauwen.

Verbeteringen afvoercapaciteit

Met deze aanpassingen verbeteren ze de afvoercapaciteit van de Tungelroyse beek. Zo houden ze het gebied rondom de beek veilig. Aan de hoogte van de beekbodem verandert niets. De grond die vrijkomt wordt op het eigen perceel verspreid.

Tijdens de werkzaamheden zijn er mobiele kranen in het gebied actief rondom de Maaseikerweg in Stramproy tot aan de Heltenbosdijk. Naar verwachting zullen de werkzaamheden van 21 november tot 2 december plaatsvinden. Hierbij worden geen wegen afgesloten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties