Extra geld voor vernieuwende activiteiten in Weert

4 reacties

Om de cultuursector in Weert een extra impuls te geven, opent de gemeente Weert twee nieuwe subsidieregelingen: een subsidie voor nieuwe culturele initiatieven en een subsidie voor amateurkunsten. Hiermee worden culturele instellingen, verenigingen en makers ondersteund en kunnen zij vernieuwende activiteiten organiseren.

Nieuwe culturele initiatieven 

De gemeente trekt 240.000 euro uit voor het stimuleren van nieuwe culturele initiatieven. Alle partijen binnen de culturele sector (verenigingen, instellingen en kunstenaars/artiesten) worden met deze regeling uitgedaagd om zich opnieuw uit te vinden en de creativiteit weer te laten stromen. Instellingen, verenigingen of kunstenaars met een vernieuwend idee kunnen subsidie aanvragen. 

“Weert heeft veel waardevolle culturele instellingen, verenigingen en makers. Met deze subsidieregelingen geven we de Weerter culturele sector een steuntje in de rug. Zo kunnen zij creatief en vernieuwend blijven en ideeën tot uitvoering brengen.”

Wethouder Suzanne Winters

Ook subsidie voor amateurkunsten

De gemeente trekt daarnaast 135.000 euro uit voor de amateurkunstensector. Verenigingen zoals toneelgroepen, schutterijen en harmonieën kunnen subsidie krijgen om nieuwe activiteiten te organiseren. Dit kunnen bijvoorbeeld activiteiten zijn om het ledenaantal te behouden of vergroten. Of activiteiten voor artistieke ontwikkeling van leden, zoals cursussen en cross-overs met andere kunstdisciplines. Ook kan er samenwerking worden gezocht met andere culturele partijen. 

Subsidie aanvragen

De subsidie kan worden aangevraagd via de website van de gemeente Weert. Dit kan via het subsidieportaal (www.weert.nl/subsidiehulp). De aanvraagformulieren zijn ook te vinden via www.weert.nl/subsidie-amateurkunsten en www.weert.nl/subsidie-culturele-initiatieven.

Heb je vragen over de regelingen? Stuur dan een mail naar [email protected].

Steun- en herstelpakket voor Weert cultuursector

De subsidie is afkomstig uit het corona-gerelateerde steun- en herstelpakket voor de Weerter cultuursector. Dat pakket werd al eerder dit jaar, op 5 oktober, goedgekeurd door de gemeenteraad.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties