ANWB waarschuwt voor Sinterklaasavondeffect

De ANWB Verkeersinformatie waarschuwt vandaag alvast voor een vroege en drukke avondspits op maandag 5 december. Vanwege pakjesavond begint de spits dan eerder dan gebruikelijk, aldus de ANWB.

Veel mensen gaan maandag wat eerder naar huis, winkeliers sluiten vroeger hun deuren en zakelijke afspraken worden opgeschort om op tijd thuis te zijn voor het heerlijk avondje. Hierdoor is er een hoop verkeer tegelijkertijd onderweg, met lange files tot gevolg. Dit is wat ze bij de ANWB het zogenaamde “Sinterklaasavondeffect” noemen.

Drukste moment

De eerste files worden maandag al rond 15.00 uur verwacht. Het drukste moment zal rond 16.30 uur zijn. Tijdens een ‘normale’ maandagavondspits is dat een uurtje later. Ook kan het weer nog effect hebben op de drukte.