Spectaculaire ATB-tocht TWC de Zwoegers op 18 december

Foto via: TWC de Zwoegers

Budel – Ben je een mountainbiker? Noteer dan zondag 18 december 2022 in je agenda. Want dan gaat de werkelijk schitterende en tevens spectaculaire ATB-tocht van TWC de Zwoegers weer van start.

De start is zoals vanouds bij Sporthal De Zuiderpoort, Sportlaan 7 te Budel. Dit is tevens de finish-locatie. Hier vind je volop parkeergelegenheid en kun je na afloop jouw ATB-fiets schoonmaken.

Inschrijven

Inschrijven is tussen 08.30 uur en 10.00 uur en bedraagt slechts 5 euro. Je kan kiezen uit drie afstanden: 37 kilometer, 47 kilometer of zelfs 62 kilometer. Het NTFU heeft deze ATB-tocht het keurmerk “Extra Goed Geregeld” toebedeeld. Dus reden genoeg om deel te nemen aan deze ATB-klassieker van het zuiden.

Inschrijven kun je snel en efficiënt bij maar liefst 5 inschrijftafels. De drie geheel vernieuwde routes zijn, zoals je van ze gewend bent, zeer duidelijk met pijlen uitgezet. Daar waar nodig is het parcours aangeveegd en staan bevoegde verkeersregelaars gereed om de ATB-ers veilig over de routes te loodsen.

Prachtige natuur

Alle drie routes gaan door de prachtige natuur van de gemeente Cranendonck en zelfs een stukje de grens over. Met de drie verschillende afstanden zal elke ATB-er perfect aan zijn trekken komen. Zowel de ongetrainde recreatieve ATB-er tot de doorgewinterde semi-prof.

Er is nauwelijks asfalt te bekennen, maar wel volop single tracks, technische stukken, draaiers, lopers, spectaculaire stukken en behendigheid. De routes zijn, voor jouw veiligheid, ingedeeld in zones, zodat ze jou nog eenvoudiger kunnen lokaliseren mocht er zich iets voordoen.

Rustpost

Halverwege de routes ligt de grote rustpost. Hier kun je tot rust komen en nieuwe energie opdoen in de vorm van lekkere warme soep, banaan, peperkoek, reepjes, thee, koffie en sportdrank. En let op, bewaar wat krachten voor het laatst, want op het eind heeft de Familie Beerten nog een behendigheids-parcours voor je gebouwd. Gelukkig staat daar ook het wereldkampioen-team Red Bull klaar om je hun energie-drank aan te reiken.

Finishlocatie

Bij de finish is een fiets-afspuit-plek opgezet. Hier zal het bedrijf Cyclewear.eu aanwezig zijn om je hierbij te adviseren alsmede specifieke producten te demonstreren. En, ze hopen het natuurlijk niet, maar EHBO-ers staan klaar bij de start/finish-locatie voor eventuele calamiteiten.

Zet tot slot je fiets in de bewaakte fietsenstalling en ga met andere sportievelingen lekker in de gezellige kantine hangen om, onder het genot van een drankje, de opgedane ervaring uit te wisselen. Hier zal ook de trouwe TWC De Zwoegers-lid Ronny Driesen aanwezig zijn, gehuld in zijn felbegeerde regenboogtrui, die hij vorige maand wist te bemachtigen.

Verder verklappen ze niets en hopen ze natuurlijk op een geweldige opkomst. Trek erop uit met het hele gezin en/of je fietsvrienden: dit wil je meemaken. Inschrijven en vertrek vanaf 8.30 uur tot 10.00 uur bij Sporthal de Zuiderpoort, Sportlaan 7 te Budel. Tot ziens op zondag 18 december.

Voor meer informatie: www.dezwoegers.nl.