Bridgeclub Weert: 70 jaar oud en nog altijd actief

Foto via Depositphotos (monkeybusiness)

Sinds 1952 organiseert Bridgeclub Weert (BCW) op Sportpark Drakensteyn allerlei activiteiten om bridge voor iedereen leuk, sportief en interessant te maken. Ze doen dit zowel voor leden als niet-leden.

Cursussen

Ieder jaar organiseert BCW minimaal twee cursussen: een echte beginnerscursus en een cursus voor gevorderden, voor leden en niet-leden. In het voorjaar van 2023 zal er een cursus voor gevorderden worden gestart. De club gaat er daarbij vanuit dat deelnemers een beginnerscursus hebben gevolgd en tussen de één en twee jaar bridge-ervaring hebben opgedaan.

Passageclub voor beginners

Op maandag 9 januari start BCW met een speciale clubavond voor spelers die de beginnerscursus hebben afgerond en nu ervaring moeten opdoen in het spelen en bieden. Onder begeleiding van ervaren bridgers, die tevens als vraagbaak functioneren, wordt er al spelend geleerd. Aan deze passageclub kunnen zowel spelers meedoen die bij BCW een cursus hebben gevolgd, als spelers die het bridgen elders hebben geleerd. Ook bridgers waarvan de kennis is verwaterd kunnen deelnemen. Niet-leden betalen een bijdrage van € 2,00 per avond.

Bridgen overdag

Steeds meer gepensioneerden vinden het plezierig om overdag te bridgen. Op donderdagmiddag om 13.30 uur kan iedereen terecht in het bridgehome op Sportpark Drakensteyn, Drakesteyn 8 in Weert. Ook hiervoor betalen niet-leden een bijdrage van € 2,00 per middag. 

BCW als (wedstrijd-)club

Naast de activiteiten die gericht zijn op speciale doelgroepen is BCW natuurlijk ook een gewone bridgeclub waarbij je op drie avonden per week terechtkunt: op maandagavond, dinsdagavond en woensdagavond, telkens vanaf 19.30 uur.

Het uitgangspunt daarbij is dat een avond bridgen ook een avond vol plezier moet zijn voor alle deelnemers. Leden mogen aan alle speelmomenten meedoen, al zijn er natuurlijk velen verknocht aan hun eigen speelmoment.

Iedereen die hier interesse in heeft kan een drietal avonden gratis meedoen om de sfeer te proeven. Heb je belangstelling voor deze of een van de andere activiteiten van BCW, stuur dan een mail naar [email protected] of reageer via de website.