Gemeentecomplimenten Nederweert 2023 bekend

Algemeen Nederweert Regio Reageer 3 min. leestijd

Nederweert – Het Gemeentecompliment in Nederweert is een gemeentelijke onderscheiding, een blijk van waardering voor getoonde inzet en verdiensten en een aanmoediging om vooral zo door te gaan. Het kan ook bedoeld zijn als waardering voor bijzondere prestaties of vernieuwend of bijzonder ondernemerschap.

Het Gemeentecompliment wordt jaarlijks uitgereikt in de categorieën Sociaal Maatschappelijk, Sport en Ondernemerschap, komend jaar voor de elfde keer.

Verdienstelijk, bijzondere prestatie

Het college van burgemeester en wethouders kent het compliment toe aan een persoon, vereniging, stichting, instelling of bedrijf uit Nederweert die/dat zich verdienstelijk maakt voor de Nederweerter gemeenschap en/of een bijzondere prestatie heeft geleverd. Bij Ondernemerschap kan gedacht worden aan vernieuwend of uniek ondernemerschap, blijkend uit bijvoorbeeld aandacht voor duurzaamheid of bijzondere initiatieven.

  • Gemeentecompliment Ondernemend Nederweert voor: Slagerij Hermanns Nederweert

 Ruim 50 jaar is Slagerij Hermanns een begrip in Nederweert. Na het overlijden van zijn vader John Hermanns nam Leo Hermanns (tweede generatie) samen met zijn moeder de zaak over. Leo Hermanns is een jonge energieke ondernemer die voortdurend innoveert en de samenwerking opzoekt. Dit jaar is het hem en zijn team gelukt om tijdens de Slavakto Nederlands Kampioen te worden, zowel als algemeen kampioen ondernemer maar ook als algemeen kampioen jongeren. Hij timmert behoorlijk aan de weg met zijn bbq-producten maar heeft ook oog voor de smallere beurs door zijn aanbiedingen.

  • Gemeentecompliment Sociaal Nederweert voor: de heer Henk Roemen uit Ospel

Henk Roemen kan gezien worden als de dorpsfotograaf van Ospel. Daarnaast beheert hij de Facebookpagina ‘Doospel Vreuger’ met 1.600 volgers. In het dorp legt hij volledig belangeloos alles vast met zijn camera. Van evenementen zoals de kermis en Moulin Blues tot de voetbalwedstrijden van RKSVO en de Sinterklaasintocht. Foto’s zijn gratis te downloaden. Uiteraard wordt hierbij de AVG zeer serieus genomen. De geschiedenis van Ospel wordt door deze bescheiden man keurig vastgelegd voor het nageslacht.

  • Gemeentecompliment Sportief Nederweert voor Reddingsbrigade Nederweert

De Reddingsbrigade Nederweert viert komend jaar het 50-jarig bestaan. Vele Nederweertenaren zijn in die jaren lid geweest. Op dit moment heeft de brigade 225 leden. Ontelbare meters zijn er in al die jaren gezwommen, eerst in het buitenbad van Zwembad Merenveld, later in het binnenbad en sinds enkele jaren bij Laco. Bestuur en gediplomeerde instructeurs zijn allemaal vrijwilligers. De Reddingsbrigade heeft altijd actief meegewerkt met sportactiviteiten voor de basisscholen, de Zwem4Daagse enz. Het is een bescheiden vereniging die best een keer de aandacht verdient.

Nieuwjaarsbijeenkomst

Burgemeester Op de Laak reikt de Gemeentecomplimenten omstreeks 19.45 uur uit tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst. Deze bijeenkomst is op dinsdag 3 januari 2023 van 19.00 uur tot 20.30 uur in de vernieuwde raadzaal van het gemeentehuis. Het gemeentebestuur toost dan graag samen met alle aanwezigen op het nieuwe jaar.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie