Leerlingen krijgen een videoboodschap van ‘Robert ten Brink’

Algemeen Weert 2 reacties 3 min. leestijd

Het Kwadrant en de Philips van Horne kregen maandag bezoek van ‘Robert ten Brink’ en zijn All You Need-caravan. Veel leerlingen dachten dat ze verrast werden met een videoboodschap van een geheime liefde. Het zat ietsje anders: het bleek namelijk te gaan om ‘Ontdek jouw perfecte match’, een actie van Gilde Opleidingen.

Help!

Een vervolgopleiding kiezen doe je niet zomaar. Wat vind ik leuk? Waar ben ik goed in? .. en .. Welke beroepsopleiding past daar dan het beste bij? Allemaal vragen waar leerlingen in het voortgezet onderwijs mee te maken krijgen.

Gilde Opleidingen snapt dat toekomstige schoolverlaters daar hulp bij kunnen gebruiken. “Je maakt toch een keuze voor de rest van je leven. Dus dat voelt vaak, op zo’n jonge leeftijd, ook zo zwaar en beslissend”, aldus Sue Poos. Om ze een handje te helpen heeft de opleiding een ludieke actie bedacht. Met een caravan van het al jaren populaire televisieprogramma ‘All You Need Is Love’ trekt zij de komende dagen langs verschillende scholen in Midden- en Noord-Limburg. In Weert stonden maandag stops bij Het Kwadrant en de Philips van Horne op het programma.

Videoboodschap

Niemand minder dan ‘Robert ten Brink’, een alter-ego van Weertenaar Ricardo Ras, was voor de actie gestrikt. Hij had een videoboodschap voor de leerlingen waarin een loopbaanadviseur vertelt hoe ze zich allemaal kunnen laten adviseren als het gaat om het kiezen van een beroepsopleiding. Sue Poos: “Denk aan een studiekeuzetest, een loopbaangesprek of gewoon een info-avond bezoeken”.

Volgens ‘Robert’ waren de leerlingen verrast toen ze in plaats van een geheime liefde de loopbaanadviseur in beeld zagen verschijnen. “Nou ze dachten eerst allemaal nou komt er een echte liefdesboodschap. Ik zit eindelijk met Kerst niet meer alleen ..”, zo vertelt ‘Robert’. “.. Sommige zeiden ook: Ik ben al voorzien!”. Toch konden ze de tips voor het kiezen van een beroepsopleiding wel waarderen, aldus de presentator.

Andere scholen

Naast Het Kwadrant en de Philips van Horne kreeg ook Het Bouwens College in Panningen maandag een bezoekje. En Robert zal de komende dagen meer scholen in Limburg gaan bezoeken. Waar en welke wilde hij ons nog niet vertellen. Dat blijft een verrassing.

In deze video zien we hoe ‘Robert ten Brink’ verschillende leerlingen van Het Kwadrant voor zijn caravan verraste met de videoboodschap. Sue Poos van Gilde Opleidingen vertelt waarom de opleiding deze actie heeft bedacht.

Bekijk de video: https://youtu.be/8Vg4wMNvPOQ

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties