Schaatspret op IJzeren Man en Vosseven

Algemeen Dorpen Stramproy Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Er heerst ook schaatskoorts in Weert. Hoewel er officieel nog geen groen licht is gegeven om te kunnen schaatsen op de IJzeren Man, waren er vandaag wel al schaatsliefhebbers te spotten. Ook bij het Vosseven in Stramproy was het dolle pret.

Op de IJzeren Man werd vandaag al een lekker potje geijshockeyd. Ook was het ijs ideaal om lekker snel te sleeën. Omdat het niet druk was werd het ijs ook niet teveel belast. Desondanks keek iedereen goed uit en hielden ze de ijsomstandigheden in de gaten.

Bij het Vosseven in Stramproy was het iets drukker. Op de vijver bij het vakantiepark was het een komen en gaan van tientallen schaatsliefhebbers. Daar zijn vandaag al de nodige kilometers gemaakt en de nodige biertjes gedronken.

Komende nacht gaat het ook weer vriezen (-6°), zo is de verwachting. Het ijs zal dan nog iets aansterken. Maar mocht je zondag ook willen schaatsen, dan kun je beter naar Sarsven en De Banen (Banendijk, Nederweert-Eind) rijden. Daar is het natuurijs officieel goedgekeurd door een ijsmeester.

In Weert is nog geen natuurijs goed bevonden om massaal op te kunnen gaan schaatsen. Blijf dus voorzichtig en het advies is vooralsnog om het ijs niet te betreden. Maar je kan natuurlijk ook gewoon risicoloos gaan genieten van een warm drankje bij de horeca establishmenten die naast de plassen liggen.

Bekijk een sfeervideo: https://youtu.be/byz0p0UIoB0

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties