Sfeervolle tweede dag van Eynder Pieck Festijn in Nederweert-Eind

Algemeen Nederweert Regio Reageer 2 min. leestijd

Nederweert-Eind – Afgelopen weekend vond bij Eynderhoof in Nederweert-Eind de tweede editie van het Eynder Pieck Festijn plaats. Het sfeervolle evenement kon ook dit jaar weer rekenen op veel bezoekers. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers.

Bij Openluchtmuseum Eynderhoof “werken” al jaren vele vrijwilligers om terug in de tijd te gaan, zo ook tijdens de “voorloper”, het Eynder Winter Festeyn, dat vanwege de lange winterstop door de vrijwilligers van het openluchtmuseum in 2009 ontstond met kerst. Na het wegvallen van de Festeynder en het Eynder Winter Festeyn ontstond bij een kleine groep vrijwilligers het idee om het net even anders te doen. Niet meer met kerst zelf, niet meer Dickens, wat de laatste jaren ook op steeds meer plekken te zien was, maar passend bij Eynderhoof terug in de Anton Pieck-tijd. Na een lange voorbereiding was het in 2019 de eerste keer dat het Eynder Pieck Festeyn plaatsvond. Zowel vrijwilligers als bezoekers waren enthousiast en ook de betrokken clubs, artiesten en marktlieden waren tevreden.

Met meer dan 250 vrijwilligers van Eynderhoof zelf plus de Dorpsraad en vijf verenigingen uit Eind, die samen ook nog eens goed zijn voor ruim 100 vrijwilligers, maakten ze er weer een feestje van. De mensen genoten van de sfeer, de ambachten en zeker ook de heerlijke glühwein, warme chocomel en versgebakken winterse lekkernijen. Een en ander was niet alleen aangekleed in de Anton Pieck sferen maar ook muzikaal ondersteund door koren en muzikanten. Niet te missen waren ook de creaties van Antonio Bruijnaers uit Weert.

Alles bij elkaar blijkt dat men in d’Indj het alweer voor elkaar heeft gekregen om mensen te stimuleren om samen de schouders er onder te zetten. Dat vanuit passie en plezier mensen samenwerken om er voor anderen een geweldig feest van te maken.

Bekijk de sfeervideo: https://youtu.be/K3Yfv_pWLys

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie