Weerter inzamelingsactie voor slachtoffers aardbeving Marokko

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (miroslav_1)

De moskeebesturen Al Mohsinine, Nahda en de gemeente Weert hebben de handen ineengeslagen en organiseren een inzamelingsactie om hulpgoederen voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko in te zamelen.

Deze inzamelingsactie is gericht op alle inwoners van Weert en omstreken als mogelijkheid om hun steun te betuigen en een bijdrage te leveren. Alle ingezamelde hulpgoederen worden naar Marokko getransporteerd en gaan vanuit daar direct naar de slachtoffers van de aardbeving in de getroffen gebieden.

Welke hulpgoederen?

De koude maanden breken aan; daarom richt de organisatie zich op hulpgoederen die in de primaire levensbehoeften voorzien in dit jaargetijde. Mede vanwege hygiënische redenen is het verzoek om enkel nieuwe goederen aan te bieden. Het gaat hierbij om:

 • Winterjassen
 • Dekens
 • Kussens
 • Degelijke tenten vanaf 4 personen
 • Heaters, elektrische kachels, ook kachels die op gas werken 
 • Slaapzakken
 • Mutsen
 • Sjaals
 • Handschoenen
 • Kruiken
 • Generatoren (in zeer goede staat verkerend is ook goed)
 • Luchtbedden

Waar en wanneer kan ik hulpgoederen afleveren?

Vanaf zaterdag 23 september t/m woensdag 4 oktober (met uitzondering van vrijdag 29 september) kun je hulpgoederen afleveren op de Gemeentewerf Weert, aan de Graafschap Hornelaan 207/209. Daar staat een loods ter beschikking die je prima per auto of fiets kunt bereiken. Bij aankomst zie je bewegwijzeringsborden die je kunt volgen om bij de loods te komen.

Iedere dag tussen 10.00 en 20.00 uur zijn er vrijwilligers aanwezig om je hulpgoederen in ontvangst te nemen.

Hulp gezocht

De organisatie bestaat uit vrijwilligers die graag hun steentje willen bijdragen. Om hun werk iets makkelijker te maken kun je een donatie doen. Hierbij kan gedacht worden aan het tijdelijk huren van een mobiele toiletwagen, aanschaf van inpakmateriaal (pallets, cellofaanfolie, verhuisdozen) en koffie/thee. Heb je bijvoorbeeld pallets of verhuisdozen ter beschikking? Dan kun je dit kenbaar maken door een mailtje te sturen naar [email protected]. Een financiële bijdrage kan geleverd worden middels deze link.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie