Alzheimer Café in teken van creatief contact maken, muziek en dementie

Plaats een reactie

Op maandag 16 januari aanstaande is er weer een Alzheimer Café in het Bibliocenter, Wilhelminasingel 250 te Weert. 

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, mantelzorgers, familieleden, vrienden, zorgverleners en andere belangstellenden. Jong en oud, iedereen is van harte welkom. 

Niet iedereen communiceert op dezelfde manier. Bepaalde omgangsvormen, zoals we die in de samenleving hebben afgesproken, zijn niet altijd vanzelfsprekend, bijvoorbeeld in contact met mensen met dementie. Hoe voer je gesprekken in het hier en nu zonder mensen met een anders werkend brein of psychische kwetsbaarheid op een negatieve manier te triggeren? Hoe kun je op een creatieve manier contact maken? 

Kim Erkens, geboren in Weert, zangeres en initiatiefnemer van Vergeet-mij-liedje heeft veel ervaring met het inzetten van muziek als laagdrempeliger manier om contact te maken met mensen met dementie. Ze komt vertellen over haar ervaring met Vergeet-mij-liedje en deelt aan de hand van videofragmenten haar werkwijze. 

Er zal worden ingegaan op technieken die goed werken in communicatie, zowel verbaal als non-verbaal. 

Kim legt uit hoe het komt dat muziek een goede tool is in communicatie met mensen, welke muziek daarvoor het beste werkt en waarom. Vervolgens hoe je dat op een laagdrempelige manier in de praktijk kunt inzetten, zodat ook jij dit kunt toepassen in contact. Kijk op de website: www.vergeetmijliedje.nl.

Praktische informatie

Inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig, je kan zo binnen lopen. 

Jouw eerste kopje koffie of thee krijg je bij binnenkomst gratis. Een eventuele volgende consumptie is voor eigen rekening.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie