Ouders presenteren hun beroep aan leerlingen OBS de Graswinkel

Ingestuurde foto

Op 26 januari heeft OBS de Graswinkel een beroepenmarkt georganiseerd. Deze beroepenmarkt was een afsluiting van het Jeelo-project “Leren voor later”. 

In dit project staat het begrip ‘ontwikkeling’ centraal. Mensen ontwikkelen zich persoonlijk, maar ook de samenleving ontwikkelt zich. Bij ontwikkeling is reflectie op jezelf en op het verleden belangrijk. Kinderen leren dat je vooruit komt door stil te staan, terug te kijken en daarvan te leren voor de toekomst. 

Het doel van dit project is dat leerlingen ontdekken wat hun talenten zijn en wat die van anderen zijn. Ze leren hoe je deze talenten kunt inzetten om doelen te bereiken, jezelf verder te ontwikkelen en daarvan gelukkig te worden. 

Onder andere ouders hebben vandaag hun beroep gepresenteerd aan alle kinderen van de school. Van groep 1 t/m groep 8 hebben de kinderen met veel interesse, goede vragen en een hoge betrokkenheid naar deze presentaties geluisterd. 

Er waren veel verschillende beroepen, zoals een verpleegkundige, sergeant-majoor van de Marine, een ICT-er, een piloot, een maker van vleesvervangers, een juriste, een onderzoeker, een assistent-verloskundige, een grafisch ontwerper, een arts van het consultatiebureau, een sportinstructeur, een docent van het VO, een triatlon-trainer, een buitensport instructeur, een medewerker vluchtelingenwerk, een medewerker apotheek van een dierenkliniek, een projectleider Rijkswaterstaat, een dierenspeciaalzaak medewerker, een duurzaamheidsmanager en de kinderopvang. 

Voor de medewerkers van OBS de Graswinkel was het mooi om te zien hoe de kinderen een beeld kregen van de diverse beroepen. Het was een zeer geslaagde ochtend.