‘Ut keumptj good’ is het thema van de Koldergallereej 2023

Algemeen Vastelaovendj Weert Reageer 3 min. leestijd

Na twee jaar van “helaas niet” gaat de Wieërter Koldergallereej dit jaar “zeker wel” door.

Vastelaovundj en de Koldergallereej zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook dit jaar draaien een 12-tal kunstenaars weer op volle toeren met het toepasselijke thema “Ut keumptj good”. Samen maken zij zo’n 60 kolderkunstwerken die vanaf vrijdag 3 februari te bewonderen zijn in café Trammelant (lees: Tramhalt) aan de Maasstraat in Weert.

Het wordt een extra feestelijke editie met een kolderieke kijk op alledaagse en niet alledaagse zaken.

Kolderieke opening

De feestelijke opening op vrijdag 3 februari om 20.30 uur is in handen van bonte avond artiesten Iris van der Zanden en Brenda van Lierop. Ook ras komediant en buuttereedner Charly Wijen zal deze avond een speciaal optreden verzorgen. Voor de openingsact hebben de kersverse Rogstaekersprins, burgmeester Raymond Vlecken én wethouder Martijn van de Heuvel hun medewerking toegezegd. Wat ze gaan doen weten ze nog niet. Maar…. “Ut keumptj good!”

Hoogtepunt van de Koldergallereej is natuurlijk de kolderveiling op woensdag 22 februari vanaf 20.00 uur. Tijdens deze veiling gaan alle kolderwerken over naar de hoogste bieder.  

Laotj de Kolderkûnstenaar in uch los!

Altijd al mee willen doen met de Kolder? Grijp dan nu je kans. Maak een kolderiek kunstwerkje in het thema “Ut keumptj good” en stuur een foto hiervan naar [email protected]. Uit de inzendingen worden de drie mooiste geselecteerd. Deze komen dan in de Koldergalereej te hangen en doen mee in de veiling. De beste van deze drie mag volgend jaar officieel meedoen met de Koldergallereej. Wie durft?

Kunstveiling voor het goede doel!

Naast de kolderkunst worden er dit jaar ook enkele “serieuze” kunstwerken geveild voor een goed lokaal doel; de voedselbank in Weert. Hierbij heb je de kans om een werk te bemachtigen van bekende kunstenaars zoals Job Smeets, Renier Vaessen, Bernard Visser en Jan Tullemans.

Voor een sneak preview kunnen degenen die niet kunnen wachten terecht op de Facebook- en Intagrampagina; Vreende van de Koldergalereej. Hoe dan ook, dit jaar “Keumptj ut good”.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie