Yvonne Schroeten exposeert in Kunstcentrum Weert

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Op zondag 8 januari exposeert Yvonne Schroeten in het Kunstcentrum Weert. Haar schilderijen verbeelden de nietigheid van de mens op tal van manieren.

Eerder vooral in de vorm van vervreemde landschappen: gebieden die de mens niet kent, die nog onontgonnen zijn. Symbool voor dat wat wij niet weten, en dat is veel. Nu zoomt Yvonne in op de kern van het leven, en de fascinatie daarvoor: structuren, cellen, planeten, het kleinste, het grootste. Ook daar is de mens grotendeels onwetend: de microwereld, het heelal, de werking van onze hersenen, het ontstaan der dingen – veel is de wetenschap nog onduidelijk. Daarmee blijft het gedoemd tot het schitterende terrein van het voorstellingsvermogen: de verbeelding!

Praktische informatie

Naast enkele grote schilderijen is er vooral veel klein experimenteel werk te zien. De expositie vindt van 11.00 tot 17.00 uur plaats in het gebouw van het Kunstcentrum, aan de IJzerenmanweg 15 (bij De Lichtenberg) in Weert. De kunstenaar is aanwezig en de toegang is gratis. Een nieuwjaarsdrankje staat klaar!

Meer informatie: www.kunstcentrumweert.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie