Bijeenkomsten ‘Omgaan met dementie’ voor mantelzorgers

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto: Mantelzorg NL

Als je zorgt voor iemand met dementie krijg je naast de praktische dingen zoals de zorgtaken en huishoudelijke taken ook met veel andere zaken te maken. Je naaste kan zich anders gaan gedragen en een voorheen gelijkwaardige relatie verandert meer en meer in een zorgrelatie. De ziekte kan er voor gaan zorgen dat je toekomstbeeld er anders uitziet dan je vooraf gedacht had en daarnaast maak je je zorgen om de ander. Zo komt er praktisch en emotioneel van alles op je af. Kennis en het delen van ervaringen kunnen je helpen om te gaan met de situatie. Daarom organiseert Punt Welzijn binnenkort twee verschillende bijeenkomsten voor mantelzorgers van mensen met dementie.

Eenmalige informatiebijeenkomst 

Punt Welzijn organiseert op dinsdag 14 maart de informatiebijeenkomst ‘Omgaan met dementie voor mantelzorgers’, verzorgd door Home Instead Thuisservice. Je krijgt hier handvatten en tips aangereikt die je kunnen helpen in de dagelijkse omgang met je naaste. De bijeenkomst is gratis en vindt van 19:00 tot 21:30 uur plaats bij het Keenter Hart (Sint Jozefskerkplein 3, Weert).

Meerdaagse cursus 

Op maandag 17 april start i.s.m. Hulp bij Dementie de meerdaagse cursus ‘Zorg en dementie’. Deze cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur. Dit biedt de ruimte om uitgebreid aandacht te hebben voor de praktijk van alledag. Ook gaat de cursus in op de verschillende vormen van dementie met wisselende ziektebeelden. Mantelzorgers worden geschoold in zaken waar ze in vastlopen, maar ook in de wet- en regelgeving waarmee ze te maken kunnen krijgen. Bij aanvang van deze cursus ontvang je het boek ‘Had ik het maar geweten’. Deze cursus vindt plaats bij het Keenter Hart op 17 april, 24 april, 1 mei, 8 mei, 15 mei én 12 juni, telkens van 10:30 tot 12:30 uur. 

Aanmelden

Wil je graag deelnemen aan deze gratis bijeenkomsten? Meld je dan aan via www.puntwelzijn.nl (via activiteiten). Daar vind je ook een overzicht van alle activiteiten die de komende maand worden georganiseerd. 

Bij vragen over de bijeenkomst(en) kun je contact opnemen met Punt Welzijn door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 0495-697900.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie