Cursisten RICK exposeren schilderijen in Theuniskapel

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

In maart exposeren 26 gevorderde schildercursisten van RICK, onder begeleiding van kunstenaar en docent Marcel van Hoef, hun werk. In de weekenden van 11 & 12 en 18 & 19 maart zijn hun schilderijen met een variëteit aan onderwerpen, stijlen en technieken te bewonderen in de fraaie Theuniskapel in Weert. De expositie is gratis toegankelijk.

Grote afwisseling

Elke cursist werkt met een persoonlijk onderwerp en in een techniek naar voorkeur. Daardoor toont deze expositie een grote afwisseling in onderwerpen, schilderstijlen en technieken. Er zijn schilderijen in olieverf, acryl, aquarel en gemengde techniek te zien. De meerderheid van de exposanten volgt al vele jaren les bij Marcel van Hoef, sommigen zijn enkele jaren geleden ingestroomd.

Persoonlijke begeleiding

De exposanten werken een heel cursusjaar aan de hand van een door Marcel of zelfgekozen thema om in hun werk tot inhoudelijke verdieping te komen. De schilderlessen van Marcel van Hoef worden gekenmerkt door een persoonlijke begeleiding van elke cursist. “Ik coach de individuele cursist bij het ontdekken en ontwikkelen van een eigen stijl en werkwijze waar men zich prettig bij voelt en ook aanleg voor heeft. Voor een succesvol leerproces en het bereiken van zelfstandigheid in het procesmatig werken zijn een onderzoekende houding, geduld en doorzettingsvermogen belangrijk”, licht Marcel toe.

Praktische informatie

De expositie is gratis toegankelijk voor publiek. Er zijn tijdens de openingstijden enkele cursisten aanwezig om een toelichting te geven en/of vragen te beantwoorden. Je bent van harte welkom om de schilderijen te komen bewonderen.

  • Data: zaterdag en zondag 11 & 12 en 18 & 19 maart
  • Openingstijden: 11.00 tot 17.00 uur
  • Locatie: Theuniskapel, Altweerterkapelstraat 6 in Weert

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie