Film ‘Onder het maaiveld’ te zien in Weert

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Fotograaf: Miriam Burinke

In samenwerking met Gotcha Cinema heeft de Werkgroep Lezingen van IVN Weert e.o. er voor gezorgd, dat de film Onder ’t Maaiveld in Weert te zien is.

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem.

Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend.

Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. We staan op het punt om een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel, vinden de makers. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem?

De film ‘Onder het maaiveld’ laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten. Eigenlijk heel bijzonder dat we elke dag over de natuur heen kijken die de basis vormt van ons bestaan op aarde. Kijk alvast naar de trailer via de link: https://youtu.be/cPCG5_G0HYk.

Praktische informatie

  • Georganiseerd door: IVN Weert e.o. i.s.m. Gotcha Cinema
  • Data: zaterdag 11 maart 15.30 uur en vrijdag 24 maart 15.30 uur.
  • Locatie: Gotcha Cinema, Beekstraat 49, Weert
  • Voor wie: Iedereen die interesse heeft in de bodem en in biodiversiteit        
  • Kosten: € 9,00 per persoon
  • Ticketverkoop: https://www.gotcha-weert.nl/movies/1264/17/onder_het_maaiveld
  • De film duurt 1:15 uur en is zonder pauze

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie