Noa droomt van het winnen van het KVL

Noa Veltrop staat aanstaande zondag met ‘Dae Vastelaovendjsdruimevanger’ in de finale van het Kinjer Vasteaovend Leedjesfestival (KVL). Het is niet voor het eerst dat de nu 12-jarige Weertse zo ver komt. In 2020 bereikte ze ook al eens de finale. Met ‘Allein mer karnavâl’ werd ze toen vierde.

Kom maar op!

Noa is er helemaal klaar voor. Haar kleding ligt klaar en ze is de danspasjes met haar danseressen Jip Caris en Fenne Beijes druk aan het oefenen.

Slaapproblemen

Net als in 2020 heeft ook dit jaar Dwayne Horbag van Springlaevendj het finalenummer geschreven. Remco, de vader van Noa, kwam met het idee. ‘Dae Vastelaovendjsdruimevanger’ gaat erover dat veel kinderen problemen met slapen hebben. “Ik had dat ook. Als ze dan aan iets leuks denken, bijvoorbeeld de Vastelaovendj, dan gaat dat allemaal wat gemakkelijker”, zo vertelt Noa.

Grote voorbeeld

Bjorn en Mieke, vorig jaar met ‘Âltied Ope’ de winnaars van het grote LVK, zijn Noa’s grote voorbeelden. Op haar slaapkamer is duidelijk te zien dat ze fan is van het Venrayse duo. Op haar bed ligt een kussen met foto’s van Noa en haar voorbeelden en op haar bureau staat een pennenbak en een mok met afbeeldingen van het tweetal.

Ook het pakje dat Noa tijdens de KVL-finale gaat dragen doet aan hen denken. Het is een kleine versie van de zwart met kleurrijke stippen bezaaide jasjes waarmee Bjorn en Mieke vorig jaar op het podium van het LVK stonden.

Mega vet!

Een jaar geleden beleefde Noa met Bjorn & Mieke een onvergetelijk moment. Samen met de kersverse LVK-winnaars mocht ze direct na de prijsuitreiking al even voelen hoe het is om op het LVK-podium te staan. “Mega vet om daar te staan”, zo vertelt ze met een grote glimlach op haar gezicht.

Plannen voor de toekomst

Omdat Noa inmiddels 12 jaar is mag ze dit jaar voor het laatst deelnemen aan het KVL. Maar dat betekent niet dat ze nu gaat stoppen met muziek maken. Sterker nog: de komende jaren richt Noa zich op het TVK, het Tiener Vastelaovend Konkoer. En straks, als ze 18 is, hoopt ze te mogen schitteren op het podium van het grote LVK; “Dat is zeker een droom voor de toekomst”.

Eerste?

Mocht Noa zondag met de winst naar huis gaan dan is de eerste Wieërter act die ooit een grote prijs op een vastelaovendj lidjesfestival gewonnen heeft.

Druk programma

Noa heeft haar agenda voor de komende weken al vol staan met optredens. “Ik heb er tot nu toe twaalf”. Optreden is ook wat ze het liefst doet. “Voor mensen zingen, dat is gewoon geweldig”. Dit Vastelaovendj-seizoen is Noa onder andere te zien en te horen tijdens de WichterHOSaovundj – Glow in the dark bij Café-Zaal Jonas en bij Wieërt A-laaif op de Nieuwe Markt.

Finale KVL

De finale van het KVL wordt zondag live uitgezonden door L1. De uitzending begint om 14.30 uur. Om even voor vieren weten we dan of het Noa gelukt is haar droom te laten uitkomen.

In deze video gaan we op bezoek bij de Weerter KVL-finaliste: https://youtu.be/J9gQFg0boKA.