Waarom Noa zo uitkijkt naar de Vastelaovendj? … Daorum!

Noa Veltrop zit vol enthousiasme in dit Vastelaovendj-seizoen. De 13-jarige Weertse verraste het publiek afgelopen donderdag met een optreden tijdens de Boonte Aovundj van V.V. De Vêrkusköp. Dit optreden op Moesel markeerde het begin van een reeks van vier shows afgelopen weekend, met meer optredens gepland voor de komende weken.

Finaleplaats TVK

Noa is er helemaal klaar voor. Voor haar kon de vastelaovendj niet vroeg genoeg beginnen. Terugkijkend op het vorige seizoen, waarin ze trots een mooie derde plek behaalde op het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival (KVL), kijkt ze vooruit: “Vorig jaar heb ik een mooie derde plek behaald op het KVL (Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival, red.) en daar ben ik nog steeds heel erg trots op. Dit jaar een stapje verder: namelijk het TVK. Dat is het Tiener Vastelaovend Kónkoer”. Met haar nieuwe nummer ‘Daorum!’ heeft ze zich geplaatst voor de finale op zaterdag 3 februari a.s. Bovendien heeft Noa zelf de videoclip bij het nummer gemaakt.

Stemmen

De opzet van het TVK is dit keer iets anders dan andere edities. Een hoofdjury, die bestaat uit zes leden, beoordeelt alle liedjes voorafgaand aan de finale. Dit gebeurt ‘blind’; ze weten dus niet wie het nummer zingt. De uitslag van deze hoofdjury telt voor 65% mee.

Tijdens de finale wordt een applausmeter gebruikt in de zaal. Het liedje dat het hardste applaus krijgt, ontvangt de meeste punten, terwijl het liedje met het minste applaus de minste punten krijgt. Deze applausmeter draagt voor 10% bij aan het eindoordeel.

Het publiek kan zijn stem via SMS laten horen. Voor Noa moeten supporters het bericht TVK 18 (TVK – spatie – 18) naar 4004 sturen. De SMS-jurering telt voor 25% mee in de eindstand, en het is belangrijk om te weten dat stemmen nu al mogelijk is. Alle SMS’jes die vóór vrijdag 2 februari 24:00 uur binnenkomen, worden meegeteld. Noa sluit af met de woorden: “Ik zou het heel erg waarderen als jullie op me stemmen”.

Uitzending

Het Tiener Vastelaovend Kónkoer wordt op zondag 4 februari om 14.30 uur uitgezonden door L1.

Bekijk in deze video de Boonte Aovundj op Moesel, waar Noa Veltrop haar eerste optreden van het seizoen gaf. Hier hoor je haar onder andere het nieuwe nummer ‘Daorum!’ zingen: https://youtu.be/Scc3dIvYgWw.


Een fotobijdrage van Carlo van Hout