Permanente toegangscontrole op station Maarheeze

Algemeen Cranendonck Weert 15 reacties 2 min. leestijd

Maarheeze – Er komt permanente toegangscontrole op station Maarheeze. Dat meldt FNV Spoor naar aanleiding van de oproep die eerder werd gedaan aan NS-directeur Wouter Koolmees.

Dienst meedraaien

Op 26 januari werd hij uitgenodigd een dienst mee te draaien met onder andere de hoofdconducteurs op het traject Weert-Eindhoven. Zo zou hij kunnen ervaren onder welke omstandigheden zijn personeel moet werken en zou hij de gelegenheid creëren met hen in gesprek te gaan. Dit personeel heeft namelijk in toenemende mate te maken met onder andere zwartrijden, provoceren, agressie, diefstal en geweld.

Positieve reactie

De NS-topman reageerde op maandag 30 januari positief op deze uitnodiging van FNV Spoor. Daarbij gaf Koolmees aan dat hij recent een aantal van de door FNV Spoor benoemde locaties heeft gezocht. Hij geeft aan graag met de vakbond in gesprek te gaan. Om dit binnen een redelijke termijn te kunnen doen, stelt Koolmees voor om een meeting in Utrecht te organiseren. FNV Spoor gaat op dit voorstel in en zal tijdens deze meeting ook de status delen van de al ingezette en nog lopende acties.

Toegangscontrole

Inmiddels heeft de NS dus aangekondigd permanente toegangscontrole op station Maarheeze te gaan inzetten. FNV Spoor is tevreden dat de NS naar haar werknemers en naar FNV Spoor heeft geluisterd om zo de agressie tegen personeel en reizigers op het traject Weert-Eindhoven tegen te gaan.

De bond vindt het onthutsend dat de overheid haar eigen onvermogen op bordje van NS legt, die nu op eigen kosten iedere dag vier externe beveiligers moet inzetten. Het gaat hier om een maatschappelijk probleem en FNV Spoor is van mening dat ook de overheid en de andere OV-vervoerders hier hun verantwoordelijkheid in moeten nemen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
15 reacties