Politie stelt strafbare feiten vast in loods Truyenhoekweg

Gisteren deed de politie een instap in een loods aan de Truyenhoekweg in Weert. Een woordvoerster van de politie meldt vandaag dat er strafbare feiten zijn geconstateerd.

In de loods, waarvan werd gezegd dat het een productielocatie voor plantvoeding was, werden volgens de politie THC-houdende vloeistoffen geproduceerd. En dat is in strijd met de opiumwet. THC wordt gemaakt van hennep. Het betrof kleinschalige productie.

Er werden twee personen aangehouden. Het gaat om een 40-jarige man uit Echt en een 45-jarige man uit Weert. Deze twee verdachten zitten nog altijd vast.

Het politieonderzoek, met ondersteuning van het Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) duurde tot gisteravond laat. Er werden ook nog verboden goederen aangetroffen zoals een stroomstootwapen, pepperspray en hennep. Ook is er een bepaalde hoeveelheid contant geld in beslag genomen.