Terugplaatsing sluisdeuren bij Sluis 16 in volle gang

Vanochtend is gestart met het terugplaatsen van de sluisdeuren bij Sluis 16 aan de Kazernelaan in Weert. De werkzaamheden zijn momenteel in volle gang.

Vanwege de werkzaamheden is de brug bij de sluis gestremd voor al het verkeer. Er geldt een omleidingsroute. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen. Bij de sluis zelf staan verkeersregelaars.

Onderhoud noodzakelijk

Goed functioneren van de sluizen is noodzakelijk voor een vlotte en veilige doorstroming van scheepvaart. Sluis 16 stamt uit 1932 en vanwege leeftijd, intensief gebruik en ophoping van slib neemt de werking van de sluisdeuren door de jaren heen af. Om de betrouwbaarheid van de sluis te herstellen en te borgen wordt er onderhoud gepleegd aan deze sluis.

Planning

Als de werkzaamheden volgens planning verlopen kan de brug vrijdag rond 18.00 uur weer worden opengesteld voor het wegverkeer. Op 18 februari a.s. moet Sluis 16 ook weer in bedrijf zijn voor het scheepvaartverkeer.