Weerterlandhout ontvangt stammen van Provisus Weert

Plaats een reactie

Weerterlandhout is een stichting die als doel heeft het hout van bomen die vele decennia hebben gegroeid te beschermen tegen verbranding in luttele minuten. Het hout krijgt voor geruime tijd een nuttige bestemming, zodat de in het hout opgeslagen CO2 langer wordt vastgehouden.

Bijdrage aan een betere samenleving

Tegenover de wereldwijde klimaatverandering is dat natuurlijk een druppel op een gloeiende plaat, maar toch vindt stichting Weerterlandhout dat zij zo een steentje bijdraagt aan een duurzamere samenleving. Tegelijkertijd biedt de stichting vrijwilligers een zinvolle tijdsbesteding en uiteindelijk wil zij ook aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plekje geven om zich te ontwikkelen.

Steun van de gemeente

Weerterlandhout ontvangt van de gemeente steun in de vorm van stammen van bomen die om tal van redenen gekapt moeten worden. Het vervoeren en verwerken van deze stammen is echter een kostbare zaak en voor haar inkomsten is de stichting in eerste instantie aangewezen op de verkoop van de producten die van de boomstammen gemaakt worden.

Donatie van Provisus Stichting St.-Jozef Weert

Recent heeft Provisus Stichting St.-Jozef Weert een tiental stammen gedoneerd aan Weerterlandhout. Het betreft stammen van Robinia pseudoacacia’s, die Roger Houben Tuinen in opdracht van Provisus in het buitengebied van Weert heeft geveld. Weerterlandhout is heel blij met deze donatie, aangezien Robinia een hardhoutsoort is die niet zo vaak wordt aangeboden. Deze houtsoort is geschikt voor veel toepassingen, zowel binnen als buiten.

Zoals gezegd is het vervoeren en verwerken van de gedoneerde stammen echter een dure aangelegenheid, die bekostigd dient te worden uit de verkoop van producten en projecten. Donaties zijn dan ook zeer welkom, zodat de stichting meer armslag krijgt om haar doelen te bereiken. Meer informatie hierover vind je op de website van Weerterlandhout

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie