Houtkunstenaars en -hobbyisten gezocht voor open dag Weerterlandhout

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Op zondag 1 oktober houdt Weerterlandhout open dag op haar locatie aan de Kemperveldweg 3 in Weert. Graag nodigen ze houtkunstenaars en -hobbyisten die in Weert of omgeving wonen uit om hun kunsten en producten op die dag te tonen. Hout kan beschikbaar worden gesteld. Interesse? Stuur een mail naar [email protected] of breng alvast een bezoek aan de werkplaats.

De stichting Weerterlandhout zet zich in voor het milieu. Bomen die bij de gemeente gekapt moeten worden, worden meestal versnipperd en verstookt in energiecentrales. Maar dat is volgens hen niet wenselijk vanwege de CO2 en fijnstof die in de lucht komen. De vrijwilligers van Weerterlandhout zorgen ervoor dat deze bomen een tweede leven krijgen door de stammen te zagen en het hout te laten drogen.

Van dit streekeigen hout worden producten gemaakt, die te koop zijn. Denk aan natuurlijke producten zoals: picknicktafels, banken, poorten, insectenhotels, egelhuisjes, nestkasten, begrafeniskisten, zuilen en sculpturen. Ook het vergroenen van schoolspeelplaatsen behoort tot de mogelijkheden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie