Afscheid van stadsgids Annelies Diks

De Weerter Stadsgidsen hebben op donderdag 16 maart, tijdens een feestelijke lunch in restaurant Schuttershoeve, afscheid genomen van stadsgids Annelies Diks (75).

Annelies Diks

Annelies Diks kwam in 2002 bij de stadsgidsen als lid van een team met bekende Weertenaren als o.a. Wiel Vanlier, Cor Vossen, Frits Weerts, Lily Verhoeven en Tjeu Coppen. Annelies werd als snel benoemd tot penningmeester en lid van het dagelijks bestuur. 

Voorzitter Jan Leenders sprak in zijn speech over ‘de grote betrokkenheid en inzet van Annelies bij alle activiteiten van de stadsgidsen’. 

De laatste jaren liet de gezondheid van Annelies te wensen over en daarom besloot zij in overleg met het team haar taak langzaam af te bouwen. Als laatste daad voor de stadgidsen ondertekende Annelies Diks nog het jaarverslag 2022.

Afscheid

Secretaris Carla Bronzwaer overhandigde namens alle stadsgidsen een teamfoto op canvas, de verjaardagskalender van de Birgittinessen met tekeningen van Gerard van Heugten en de nieuwste druk van het boekje ‘Wandeling door de historische binnenstad’.