Goede Doelen Week in Nederweert

Algemeen Nederweert Reageer 3 min. leestijd

Nederweert – In de kern Nederweert wordt dit jaar voor de twaalfde maal een Goede Doelen Week gehouden. Daarmee wordt een aantal goede doelen in één keer bij de inwoners van Nederweert onder de aandacht gebracht. De vrijwilligers van de Stichting Nederweert Collecteert komen van 1 t/m 8 april langs. 

Weer huis-aan-huis

Nu de versoepelingen het weer toelaten zijn de vrijwilligers gemotiveerder dan ooit om weer huis-aan-huis bij de mensen langs te gaan. Die motivatie ontstond door een gebeurtenis in de privésfeer, door de behoefte om weer sociale contacten te maken, of doordat de behoefte tot maatschappelijke betrokkenheid ontstond. Maar eigenlijk is het niet belangrijk waarom iemand ‘loopt’. Belangrijker is dát er mensen zijn die het doen. De stichting heeft bijna 100 vrijwilligers bereid gevonden het volledige gebied Nederweert, met ruim 4.000 adressen, te bezoeken. Iedereen die de stichting wil helpen, kan zich aanmelden via de website.

Landelijk én lokaal goed doel

Ieder adres in Nederweert krijgt een brief van de Stichting Nederweert Collecteert, met daarin een toelichting op de actie en een lijst van goede doelen waaraan gedoneerd kan worden. Het bestuur heeft op de lijst een aantal landelijke goede doelen genoemd, maar ook de EHBO-Nederweert. Het bestuur is namelijk van mening dat deze vereniging een plek op de lijst verdient, omdat de EHBO betrokken is bij alle (grote) evenementen in de gemeente. 

Hoe bijdragen?

Iedereen die een bijdrage wil doen, kan op de lijst zijn keuze aangeven. Daarna zijn er verschillende mogelijkheden om het geld te doneren: 

  1. Het geld in de envelop doen.
  2. Het geld overmaken naar NL43 RABO 0147 8033 22 t.n.v. Stichting Nederweert Collecteert.
  3. Een machtiging afgeven om het geld af te schrijven via een automatische incasso.  
  4. Het geld online doneren. 

Tot en met 8 april worden de collectezakjes weer huis-aan-huis opgehaald. Iedere vrijwilliger kan zich legitimeren en draagt het logo van de stichting. De collectebussen worden ingezameld op locatie. Daar wordt de inhoud geteld en verdeeld. Was je niet thuis toen er een vrijwilliger voor de deur stond, dan kun je de envelop tot en met 10 april bij Albert Heijn Heerschap Nederweert of Jumbo Roel Heerschap Nederweert en tot en met 13 april om 18:00 uur bij het gemeentehuis in Nederweert inleveren. 

De uiteindelijke opbrengst van Nederweert Collecteert wordt bekendgemaakt op www.nederweertcollecteert.nl en de bijbehorende socialemediakanalen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie