Grote grazer zit vast in modder in Altweerterheide

Op donderdag rond 12.25 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een dier in nood in Altweerterheide. Een grote grazer was vast komen te zitten in de modder op een perceel aan de Vlaamseweteringweg.

Een medewerker van Natuurmonumenten ontdekte het dier terwijl hij bezig was met het inmeten van het terrein, dat onlangs was afgegraven voor de aanleg van een klimaatbuffer genaamd Wijffelterbroek/Kettingdijk. Het gebied was recent vrijgegeven voor de grote grazers en de dieren waren op onderzoek uitgegaan. Het vermoeden is dat het vastzittende dier pech had en in een voormalige greppel met kwelwater terecht is gekomen.

De kuddebeheerder, een dierenarts en de brandweer kwamen ter plaatse om het dier te redden, omdat het niet op eigen kracht uit de modder kon komen. Uiteindelijk kon een tractor het dier een zetje geven, waardoor het weer op het droge terechtkwam. Het dier kreeg wat hooi en werd verder met rust gelaten.

Naar verwachting zal het dier, nadat het is uitgerust, weer terugkeren naar de kudde. De kuddebeheerder en medewerkers van Natuurmonumenten houden de situatie in de gaten en zullen het natte gedeelte afsluiten voor de grote grazers.

Bekijk een video: https://youtu.be/xm5MVhnUa0Q