In de spotlight: Marienel Engelen van Lokaal Limburg

Spotlight – Komende woensdag 15 maart vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats. Wist je dat de lokalen partijen het grootste zijn geworden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Lokaal Limburg zit momenteel met twee zetels in het Gouvernement. Eén persoon als gedeputeerde en zelfs een persoon in de Eerste Kamer. Vanuit het Weerterland is te stemmen op een lokaal iemand, te weten Marienel Engelen. Ze was voorheen raadslid van de gemeente Weert. Nu staat ze als nummer 3 op lijst 9 van Lokaal Limburg. Voor het waterschap staat ze op lijst 7, nummer 18.

Waar de meeste mensen Marienel van kennen is haar vrolijke babbel, advies en helpende hand bij allerhande projecten uiteenlopend van maatschappelijke acties en sociale projecten tot evenementen. Je vindt haar meestal in de binnenstad van Weert, waar ze uiteenlopende partijen met elkaar weet te verbinden en ervoor zorgt dat alles vlotjes en goed verloopt.

Naast haar vele werkzaamheden zit ze acht jaar in het bestuur van Lokaal Limburg dus ook in de provincie Limburg weet ze de weg. En dat is belangrijk, want als gemeente zijn we ook vaak afhankelijk van de steun van een provincie. Wist je bijvoorbeeld dat er veel subsidie daar vandaan komt. Dus moet er vanuit Weert ook iemand in de Provinciale Staten aanwezig zijn zodat de projecten ook doorgang kunnen vinden. Het is belangrijk dat er een goede samenwerking is met de provincie. De gemeente heeft de provincie dus nodig.

Er staan nog veel projecten op stapel in Weert waarvoor we de steun vanuit de provincie goed kunnen gebruiken. Marienel zet zich al jaren in voor de belangen van Weert in de provincie bij lokaal Limburg, want een lokaal geluid en een sterke lobby in de provincie zijn ook belangrijk voor Weert!

Als eerste vrouw op de lijst van Lokaal Limburg staat ze haar mannetje in de provincie. Daarom stem lokaal op 15 maart om ook de lokale belangen onder de aandacht te brengen én te houden!  

Dus laat óók voor de Provinciale Statenverkiezingen jouw stem niet verloren gaan! Marienel Engelen hoopt op jullie vertrouwen op 15 maart. Stem lokaal in het stemlokaal.