Jaarvergadering Zwemclub ‘De IJsberen’ druk bezocht

De jaarvergadering van Zwem- en vriendenclub ‘De IJsberen’ op vrijdag 3 maart in café Dennenoord, werd door de leden druk bezocht. Het bestuur onder leiding van voorzitter Gerrie van Heugten keek in haar jaaroverzicht vol tevredenheid terug op het jaar 2022.

Na de corona lockdown en de daarop volgende verbouwing van het zwembad, kon vanaf 17 januari zoals vanouds weer dagelijks tussen 7 en 8 uur gezwommen worden. Vanaf 16 mei tot en met 16 september werd er gezwommen in het 25-meter buitenbad.

Cijfers

Interessant waren ook de cijfers die secretaresse Marie-Louise van Proemeren had verzameld. Het totaal aantal zwemmers in 2022 kwam uit op 8841 (in 2021: 5228) waarmee het gemiddelde per dag kwam op 36 zwemmers (32 in 2021)

Er werd door de IJsberen niet alleen gezwommen van maandag t/m vrijdag maar er werden ook andere activiteiten georganiseerd: elke woensdagochtend het koffie-uurtje en in de zomer een wandeling door Thorn, een fietstocht, een bezoek aan het Thermaalbad in Arcen en in december het traditionele Kerstontbijt. 

De speciaal intern opgeleide (IJsberen-) lifeguards  waren ook actief tijdens de Zwem4daagse in juni. Zonder deze eigen -veertien- lifeguards zou het lidmaatschap onbetaalbaar worden, volgens penningmeester Jacques Verheijen. Vandaar dat het ‘badmeester’-team ook dit jaar weer terecht in het zonnetje werden gezet. De avond werd in een gezellige en geanimeerde sfeer afgesloten met een koud- en warm buffet.


Een bijdrage van Jan Leenders