Marlies de Bruijn beëdigd als notaris in Nederweert

Algemeen Nederweert Reageer 5 min. leestijd

Nederweert – Als vacature waarnemer bestierde zij het kantoor aan de Pastoor van de Steenstraat al ruim een jaar, maar nu is het plaatje compleet en haar ondernemersdroom een feit. Bij Koninklijk Besluit is Marlies de Bruijn benoemd tot notaris in Nederweert. Jongstleden donderdag 16 maart is zij beëdigd tot notaris.

Als klein meisje wilde ze slager worden. “Ik was verzot op gourmetten. Vond het heerlijk om met die stukjes vlees en die pannetjes in de weer te zijn”, zo vertelt ze lachend. Vanaf dat Marlies een jaar of 14 was, droomde ze over een carrière als advocaat. Maar ook dáár kwam ze later op terug. “Nadat ik tijdens mijn rechtenstudie kennis had gemaakt met het strafrecht wist ik het meteen: ik kan geen criminelen verdedigen, dat zit niet in mijn aard.” 

De drempel blijft laag

Uiteindelijk koos Marlies voor het notarieel recht. De reden laat zich raden. “Als notaris ben je geen onderdeel van een conflict, je staat tussen de partijen in en houdt met ieders belangen rekening. Dat ligt mij veel beter.” 

Voordat zij aan haar rechtenstudie begon, had ze nog geen idee wat een notaris was, zo geeft ze ruiterlijk toe. Inmiddels zijn we 25 jaar verder en is Marlies gepokt en gemazeld in het vak. “Ik probeer mensen zo goed mogelijk te helpen en adviseren om tot rechtsgeldige en bindende afspraken te komen. Bijvoorbeeld over de koop of verkoop van het huis, de afwikkeling van een nalatenschap, het opstellen van een (levens)testament of samenlevingscontract of de start of overname van een bedrijf. Die verscheidenheid maakt dit ambt boeiend en afwisselend. Maar het leukste is en blijft het contact met de cliënten. Dat moet zo laagdrempelig mogelijk zijn”, vertelt Marlies die tot en met december 2021 als toegevoegd-notaris werkte in het team van Notariaat In de Tiendschuur in Weert. 

Boeiende puzzels

Op 1 januari 2022 nam zij het stokje in Nederweert over van Esther Raemaekers die het notariaat na bijna 25 jaar verliet. Marlies zet het kantoor sindsdien in dezelfde geest en met hetzelfde toegewijde team voort. “Het draait niet om mij, ik zit hier voor mijn cliënten. Ik ben er om moeilijke dingen in begrijpelijke taal uit te leggen en ervoor te zorgen dat de zaken goed geregeld worden. Als ik iets tien keer moet uitleggen, dan leg ik het tien keer uit. Dat is onze taak, we zijn dienstverlener.” Aan juridische uitdagingen geen gebrek. “Het familierecht vind ik het mooiste. Zeker bij samengestelde gezinnen is het heel belangrijk om het juridisch voor iedereen goed te regelen. Dat zijn boeiende puzzels om te leggen. Het voelt goed als er dan een resultaat uitkomt waar alle partijen zich prettig bij voelen”, vertelt Marlies die met haar man Thei, zoon Luuk en dochter Maud in het Noord-Limburgse Egchel woont en in haar vrije tijd graag danst en fietst op de mountainbike. 

Samen sterker

In de zomer komt ze graag met de fiets naar Nederweert. Notaris Marlies voelt zich thuis in de Peelgemeente en heeft een duidelijke missie. Samen met haar team wil zij de dienstverlening voor klanten naar een nóg hoger niveau tillen. “Om dat voor elkaar te krijgen, bundelen wij de krachten met onze collega’s van Notariaat In de Tiendschuur in Weert. We zijn één kantoor met twee vestigingen. Elke week zitten we samen aan tafel. We delen onze juridische kennis, bespreken complexe dossiers en helpen elkaar bij ziekte of verlof. Samen zijn we sterker en kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn. Dat is het belangrijkste, daar draait het allemaal om. Niemand gaat voor z’n plezier naar de notaris. Je gaat er namelijk naar toe om iets te regelen voor het geval er in de toekomst iets verandert of misgaat. Niet leuk, maar wel belangrijk. Door de zaken nu goed te regelen, heb je straks rust.” 

Een bijdrage van Bas Poell

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie