Politie in Weert houdt illegale vreemdeling aan

Dinsdag werd door de politie in Weert een voertuig gecontroleerd. Tijdens deze controle bleek dat de bestuurder niet in het bezit van rijbewijs. Tevens droeg hij geen identiteitsbewijs bij zich en gaf hij ook nog eens een valse naam op. De bestuurder werd aangehouden en kreeg drie boetes.

Omdat de bestuurder de Angolese nationaliteit had en niet kon aantonen dat hij verblijfsrecht had in de Europese Unie, werd hij overgenomen door de Afdeling Vreemdelingenpolitie Identificatie en Mensenhandel (AVIM).

De bestuurder bleek al jaren illegaal in Nederland en België te verblijven en had diverse registraties in de politiesystemen. Aan hem werd een 0 dagen terugkeerbesluit uitgereikt en hij kreeg een inreisverbod van twee jaar, aldus de Vreemdelingenpolitie Limburg.

Omdat de bestuurder aangaf al vier jaar illegaal in Nederland en België te verblijven, kreeg hij tevens een boete voor illegaal verblijf. Omdat hij ruim 3300 euro contant geld bij zich had, kon hij deze boete van 1500 euro (plus 9 euro administratiekosten gelijk cash aftikken.

De aangehouden man moest binnen 24 uur het Europees grondgebied verlaten en terugkeren naar Angola. Hij mag daarna twee jaar niet op Europees grondgebied komen.