Tjeu Verkennis is de Jan van der Croon-drager van 2023

Algemeen Human interest Weert Reageer 2 min. leestijd

De nieuwe Jan van der Croon 2023 werd op zondag 12 maart om 14.00 uur door de Lambieck Knoup ‘ontvoerd’ naar de Gruyter. Daar werd bekend gemaakt waarom deze Brökwagter zich Jan van der Croon-drager 2023 mag noemen.

Hij is ruim 9 jaar enthousiast jeugdleider geweest bij FC Oda en heeft daarnaast vijftien jaar als leider van FC Oda het vierde team door de competitie geloodst. Bij Bospop is hij ook een goede bekende. Al jaren is hij de financiële man achter de schermen. Sterker nog: komend jaar doet hij dit 40 jaar.

Verder is de Jan van der Croon-drager in het kerkbestuur van de St. Oda Parochie actief geweest. Hij had ‘gebouwen en techniek’ in portefeuille en heeft daarmee 2 belangrijke projecten gerealiseerd: de restauratie van de St. Donatuskapel op Husseve en het aanbrengen van 90 zonnepanelen op de St. Odakerk. Omdat hij nog steeds wat tijd over had, collecteerde hij ook nog een week per jaar voor de Odaklanken.

Nu je denkt dat we het hebben gehad, komt het hoofdstuk carnaval. Want vanaf het begin is hij verantwoordelijk voor ‘het Brökwagersbökse’ die dit jaar de 26e / 27e jaargang aantikt. Meer dan 20 jaar is hij bij de Raad van Elf geweest bij de Brökwagters, waar hij in de periode van 1996 – 2007 Vorst was.

Met trots presenteert Stichting Lambieck Knoup Weert als Jan van der Croondrager 2023: Tjeu Verkennis.

Er is gelegenheid tot feliciteren tijdens het Lambieck-matinee waar ook de Gouden, Zilveren en Bronzen Lambieck worden uitgereikt voor de stomste streken uit Weert en omgeving. Dit gaat plaatsvinden op zondag 19 maart vanaf 15.00 uur in de Soos in Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie