Training ‘Goed omgaan met dementie’ binnen jouw vrijwilligersorganisatie

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

In je vrijwilligerswerk of als lid bij een vereniging kun je te maken krijgen met mensen met dementie, bijvoorbeeld in het verzorgingshuis, bij een seniorenvereniging of binnen je sportvereniging. Het kan zijn dat een lid van je vereniging deze ziekte krijgt en hierdoor minder goed deel kan nemen. Weet jij hoe je dementie kunt herkennen? En hoe je hiermee om kunt gaan? Hierover organiseert Punt Welzijn op maandag 17 april 2023 de training ‘GOED omgaan met dementie’.

Vrijwilligers

Deze training is speciaal gericht op vrijwilligers en leden van vrijwilligersorganisaties. Je leert meer over dementie en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen met dementie mee kunnen blijven doen en zich goed voelen bij je club. Er wordt gewerkt met situaties die voor kunnen komen in de praktijk. Hoe reageer je bijvoorbeeld als een mevrouw niet meer goed mee kan doen met bridgen? En hoe vang je iemand op die wat verward is? Tijdens de training leer je hoe je goed kunt omgaan en contact kunt maken met mensen met dementie.

Praktische informatie

De gratis training wordt gegeven door trainers van Samen Dementievriendelijk op maandag 17 april 2023 van 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) tot 21.30 uur in de Antonius-Veste (Sint Wilibrordusstraat 2) in Nederweert. Aanmelden kan tot en met 10 april 2023, via de website van Punt Welzijn, onder het kopje activiteiten/vrijwillige inzet via www.puntwelzijn.nl. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers.

Meer informatie? Neem dan contact op via [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie