Waar eet je de lekkerste pannenkoeken in Weert?

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (sara_winter)

Als er één dag geschikt is om pannenkoeken te eten, dan is het wel vandaag: op Nationale Pannenkoekdag. Maar waar in Weert eet je nu de allerlekkerste pannenkoeken?

Hollandse pannenkoeken

Pannenkoeken zijn er in allerlei soorten en maten. Alleen al in Nederland kennen we naast de traditionele pannenkoeken ook nog poffertjes, flensjes en drie-in-een-pannetjes. Maar wie denkt dat pannenkoeken typisch Hollands zijn heeft het mis: in de Verenigde Staten bakken ze dikke en luchtige pancakes, in Frankrijk dunne crêpes, in Japan hartige okonomiyaki’s en zo bestaan er wereldwijd nog talloze varianten op de voor ons zo bekende lekkere pannenkoek.

Waar vind je de lekkerste pannenkoeken in Weert?

Maar waar eet je in Weert en omstreken nu de allerlekkerste pannenkoek? Thuis of toch buiten de deur? In Weert kun je voor een lekkere pannenkoek met beleg naar keuze onder andere terecht bij EKspresZÓ, Van Horne Hoeve en de Weerter Bazaar. Bij bijvoorbeeld Gotcha!, Luncherie Wi-j ésj, Schuttershoeve, Nieuw Vosseven en De Toerist smullen kinderen van heerlijke poffertjes met poedersuiker. En wie een klein stukje rijden of fietsen niet erg vindt kan afreizen naar De Dorpsherberg in Ospel of De Pannenkoekenbakker in Thorn. Bovendien ruikt het een paar dagen per jaar ook op straat naar poffertjes, wanneer de poffertjeskraam op de Weerter kermis geparkeerd staat.

Waar eet jij de lekkerste pannenkoeken?


Bekijk je dit bericht via de app en wil je de poll invullen? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie