Laat het weer voor je werken met het energieweerbericht

Foto via Pixabay (ulleo)

Op een stralende dag is er meer zonne-energie beschikbaar. Als het flink waait, draaien de windturbines op volle toeren. Op deze momenten is er veel schone energie beschikbaar. Wanneer je dan je wasjes draait en je auto oplaadt, doe je dit voornamelijk op duurzame energie. Op een koude dag is het juist belangrijk om de warmte binnen te houden. Slim met het weer omgaan heeft grote voordelen, zowel voor het milieu en de economie als voor je eigen portemonnee. Het energieweerbericht helpt daarbij.

Energieweerbericht

Dit wekelijkse weerbericht van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie informeert je wanneer en op welke tijden je het beste opgewekte zonne- en windenergie kunt gebruiken. Dit helpt overbelasting van het elektriciteitsnetwerk te voorkomen en is goed voor je portemonnee. Bovendien help je de klimaatdoelen zo weer dichterbij.

Voor extra gemak kun je het weerbericht ook wekelijks per mail toegestuurd krijgen. Ga voor meer informatie en om je aan te melden voor de nieuwsbrief naar https://www.energieweerbericht.nu/.