Spanning, sensatie én winst in Sporthal Boshoven

Foto door Jos van Moorsel

Er zit een stijgende lijn in het spel van Basketbal Academie Limburg, maar ondanks dat werd er in de laatste drie wedstrijden tegen de Belgische teams steeds nipt verloren. Zaterdagavond werd het harde werken voor de mannen van BAL echter beloond. In een spectaculaire wedstrijd vol spanning werd de koploper in de Silver League, Okapi Aalst, verslagen.

Veerkracht

Aanvankelijk leek het erop dat de wedstrijd snel beslist zou zijn in het voordeel van de Belgen. Na acht minuten spelen was de stand al 11-26. Maar BAL toonde veel veerkracht en kwam langzaam terug in de wedstrijd. Bij rust was het verschil nog slechts acht punten (43-51) en was alles nog mogelijk.

BAL kwam vervolgens ijzersterk uit de kleedkamer en onder leiding van Filip Brancovic en Noé Botuli ging de wedstrijd vanaf 51-51 gelijk op.

Bloedstollende eindsprint

Tijdens de laatste wedstrijden bezweek het jonge team van BAL in de laatste minuten onder de druk, maar dit keer hielden de spelers het hoofd koel. Noé Botuli zorgde met een spetterende dunk voor een Weerter voorsprong: 86-85. Uit enthousiasme ging het publiek op de banken staan en tijdens de bloedstollende laatste minuut werd de voorsprong zelfs nog iets vergroot: 91-89.