DUS Weert stuurt brief met vragen over tijdelijk parkeerterrein op speelveldje

Algemeen Politiek Weert 9 reacties 2 min. leestijd

De politieke beweging DUS Weert heeft een brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Weert met vragen over het tijdelijke parkeerterrein dat is aangelegd op het speelveldje aan de Bernhardlaan in de wijk Moesel. De aanleg van het tijdelijke parkeerterrein gebeurde vanwege de uit te voeren rioleringswerkzaamheden in de wijk en de gemeente heeft deze keuze gemaakt om het parkeerprobleem in de wijk te verminderen.

Bestemmingsplan

DUS Weert heeft de volgende vragen gesteld naar aanleiding van deze situatie. Allereerst vroegen ze zich af of er afgeweken mag worden van de functieaanduiding Groen die deze locatie heeft in het bestemmingsplan en of er een omgevingsvergunning nodig is voor het aanleggen van een tijdelijk parkeerterrein op deze locatie. Als dat zo is, willen ze ook weten wanneer deze vergunning is afgegeven.

Alternatieve locaties

Daarnaast wil DUS Weert graag weten of er alternatieve locaties zijn onderzocht om het parkeerprobleem op te lossen en welke afwegingscriteria zijn gebruikt om tot de keuze voor de huidige locatie te komen. Ook vragen ze zich af of er overleg is geweest met de omwonenden en of zij inspraak hebben gehad in het besluit voor aanleg op deze locatie.

Voor wie?

Verder wil de politieke beweging graag weten wat de status is van deze parkeerplaats en wie er gebruik van mag maken. Mogen alleen personenauto’s hier parkeren of ook bedrijfsvoertuigen? En hoelang wordt verwacht dat deze parkeerplaats in gebruik zal zijn?

Tot slot vragen ze zich af of de locatie na afronding van de werkzaamheden in de oorspronkelijke staat hersteld zal worden en wie er verantwoordelijk is voor de kosten van zowel de aanleg van deze tijdelijke parkeervoorziening als het uiteindelijke herstel van het speelveld.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Weert zal binnenkort de vragen van DUS Weert moeten beantwoorden.

Bekijk de brief: https://iwdg.nl/3VQSR6C (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
9 reacties