Tijdelijke parkeerplaats op Moesel wordt nadien ingericht als wadi

Gisteren vond er in het stadhuis van Weert een commissievergadering plaats waarbij de aanleg van de tijdelijke parkeerplaats aan de Bernhardlaan ter sprake kwam. Dit naar aanleiding van vragen van DUS Weert en GroenLinks.

Tijdens de vergadering beantwoordde wethouder Winters de gestelde vragen. Ze gaf aan dat er drie afwegingen waren gemaakt voordat de tijdelijke parkeerplaats werd aangelegd, namelijk de tijdelijkheid van de voorziening, geschiktheid voor ongeveer 30 auto’s en een centrale ligging in de wijk.

Belangrijk aandachtspunt

Volgens de wethouder is het parkeerterrein aangelegd na overleg met de klankbordgroep en de wijkraad. Een belangrijk aandachtspunt was het bieden van voldoende parkeergelegenheid op loopafstand, met name tijdens de werkzaamheden waarbij parkeren in de eigen straat niet mogelijk is. Tijdens een inloopsessie op 19 april jongstleden zijn de bewoners op de hoogte gesteld van de komst van de tijdelijke parkeerplaats, waarbij ook positieve reacties werden gehoord.

Wadi

Volgens de planning zal het parkeerterrein halverwege volgend jaar worden verwijderd. Het speelveld zal echter niet in zijn oorspronkelijke staat worden hersteld, maar zal plaatsmaken voor een wadi. In overleg met de omwonenden zal er in de wadi een speelterreintje worden aangelegd. Een voorbeeld van een dergelijke wadi is te vinden op de hoek van de Onzelievevrouwestraat/Maaseikerweg.

Overweging

Hoewel het grasveld aan de Christinelaan (tegenover Buurthuis Moesel) ook in overweging werd genomen als locatie voor een tijdelijk parkeerterrein, is uiteindelijk gekozen voor de Bernhardlaan vanwege de meer centrale ligging, wat voldeed aan de genoemde criteria.

Voetbaldoeltjes naar Christinelaan

Er is wel overleg geweest met de aannemer om de voetbaldoeltjes die eerder op het speelveld aan de Bernhardlaan stonden, op het grasveld aan de Christinelaan te plaatsen. De aannemer zal echter nog onderzoeken hoe de doeltjes verzwaard kunnen worden, zodat ze stevig vaststaan in de grond.